Recept je pregledan: 27651 puta
Način pripremeBiskvit: Umutite bjelanca sa 75g šećera u prahu, a u drugoj zdjeli žumanca s ostatkom šećera. Dodajte smjesi sa žumancima brašno, prašak za pecivo i 45g kakaa u prahu. Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanaca i istresite u pek-papirom obloženi lim veličine 30 x 20 cm. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 190°C oko 10 minuta. Istresite tijesto na vlažnu kuhinjsku krpu, odvojite ga od pek-papira, pospite kakaom u prahu i srolajte.Krema:Na laganoj vatri otopite bijelu čokoladu u mlijeku, pa kad se malo ohladi, dodajte liker od kafe. Pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sve sastojke utucite u kremu. Tijesto pažljivo razmotajte i premažite kremom pa ga ponovno srolajte. Rolat također premažite kremom i ukrasite rendanom čokoladom.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: