Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Rolat paunovo oko

Rolat paunovo oko

Objavljeno 10.02.2012 u 23:43:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 80951 puta

Jako ukusan rolat...

Način pripreme

Rernu ugrijte na 180°C.
Odvojite bjelanjke i žumanjke.

Bjelanca umutite u snijeg.
Žumanca umiksajte sa šećerom, dodajte brašno i sodu bikarbonu, te lagano dodajte i sneg u tu masu.
Sve umijesite mikserom.

Veliki pleh od rerne obložite pek papirom, sipajte masu i pecite 20 min.

Još topao biskvit zarolajte u vlažnu krpu, odrolajte, skinite krpu i ponovo zarolajte i ostavite da se ohladi.

Fil:
Mlijeko stavite da provri.
Brašno, žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite i skuhajte u provrelom mlijeku da se zgusne masa.

Ohladite i ododajte joj sjeckani margarin i sve umiksajte mikserom.
Podijelite u 2 djela.

Jedan dio ostavite žut, a u drugi dio stavite otopljenu čokoladu.

Koru odrolajte, namažite tanko žuti fil, pa braon fil i sve čvrsto zarolajte.

Ohladite ga i prelijte tamnom glazurom.

Prošarajte ga sa bijelom glazurom.

|
Recept je objavila/o: Black rose

Sastojci

Kora-biskvit
sedam
jaja
deset
kašika šećera
dvije
kašike kakaa
tri
kašike brašna
pola
kašikice sode bikarbone
Fil
četri
jaja
100g
šećera
četiri
kašike brašna
300ml
mlijeka
dva
rebra čokolade za kuhanje
250g
margarina
jedan
vanilin šećer
Glazura
100g
čokolade
2 do 3
kašike ulja
Bijela glazura
dva
rebra bijele čokolade (posebno otopiti)
Komentari na recept
Vaš komentar:
vesna ciric babusnica (17.03.2012 23:47:23)
Pre nekoliko dana sam pravila Kiflice sa pivom,dobre su..nemozete se od njih napiti slobodno ih jedite!
vesna ciric babusnica (17.03.2012 23:45:24)
Rolat Paunovo oko je fantastican

Shebnem ben Khalifa (02.03.2012 16:50:36)
Probala sam ovaj rolat,pravila sam ga nedavno samo jos sto sam dodala u zutu kremu 100 gr. sjeckanih oraha,a u braon kremu sam dodala 200 gr. cokoladnih bananica...preukusan je zaista! :-)

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013