Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Rolat od špinata

Rolat od špinata

Objavljeno 30.09.2013 u 10:19:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 18684 puta

Dekorativan slani rolat za razne prilike.

Način pripreme

Zamrznuti špinat otopiti.

Jaja, odvojiti žumance i bjelance.

Bjelance čvrsto izmiksati sa kašikicom soli. Dodati žumanac i dobro umutiti. Zatim dodati sve navedene sastojke sem spinata u umućenu smjesu i umutiti. Na kraju dodati špinat i lagano miksati dok se biskvit ujednaći.

Tepsiju veličine rerne, prekrit backpapirom, pretresti smjesu i poravnati.

Biskvit peći na 180°C kao i svaki drugi „slatki“ biskvit.

Pečen biskvit malkice ohladiti, pa urolati zajedno sa backpapirom i ostavit da se hladi.

Dok se biskvit hladi, pripremat Fil.

Fil

Poriluk oprati i na sitno isjeckati. Pavlaku i philadelphiu sir ujediniti, a zatim dodati poriluk, zrna kukuruza, trapist sir, so ili dodatno neki začin po želji.

Ohladjen biskvit odrolati i premazati filom (utrošiti sav fil)

Tanko rezanu salamu složiti preko do strane biskvita sa koje će se ponovo rolati.

Čvrsto urolani rolat upakovati u plasticnu foliju i ostaviti u frižider na par sati, a ponajbolje preko noći.

Sa dva kuhana jaja i par listića salate ukrasit rolat, kao sto je na slici ili po želji.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Biskvit
450g
špinata smrznutog
šest
jaja
dvije
kašike ulja
dvije
kašike vode
dvije
kašike mlijeka
jedna
čajna kašikica soli
šest
kašika brašna
pola
kašikice muškata
jedan
prašak za pecivo
Fil
250g
philadelphia sira
250g
kisele pavlake
mali
buntić poriluka
300g
zrna kuhanog kukuruza
100g
tanko rezane salame
30g
trapist sira
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013