Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Rižoto s gljivama

Rižoto s gljivama

Objavljeno 10.12.2011 u 08:55:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Od žitarica Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 19154 puta

Skinite sa šporeta i umiješajte maslac i parmezan.

Način pripreme

Sitno isjeckan luk prepržite na ulju.

Dodajte šampinjone ili bukovače isjeckane na listiće.
Zalijte ih vinom i kratko prokuhajte.

Zatim dodajte rižu, so, pa prelijte vrućom vodom.
Izmješajte i kuhajte 20 minuta na laganoj vatri.

Skinite sa šporeta i umiješajte maslac i parmezan.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Rižoto s gljivama
350g
riže
jedna
glavica crvenog luka
-
ulje
400g
šampinjona ili bukovača
100ml
bijelog vina
malo
soli
80g
parmezana
50g
maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013