Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Rižot od škampi

Rižot od škampi

Objavljeno 29.11.2011 u 14:45:32 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Morski specijaliteti Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 6042 puta

Onda izvaditi škampe iz soka, ovome dodati očišćenu rižu...

Način pripreme

Repove škampa očistiti od ljuske i izvaditi crijeva.

Glave škampa pola sata kuhati s malo vode, pa onda ocijediti juhu.

Na vrelom ulju ispržiti sitno nasjeckan luk da dobije zlatnožutu boju, dodati češnjak i malo ga popržiti, pa na to staviti škampe, sol, ocat i vino i sve skupa pirjati pet minuta.

Onda izvaditi škampe iz soka, ovome dodati očišćenu rižu, rajčice, papar i 300ml kipuće juhe od škampa i kuhati polagano dok riža omekša, ali ne smije biti premekana.

Na to dodati škampe i 20g ribanog parmezana, pa to prokuhati još 5 minuta.

Rižot ne smije biti prerijedak, a niti pregust.

Čim je gotov, staviti na pladanj, posuti ribanim sirom i uslužiti.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Rižot od škampi
1kg
škampa,
jedna
manja glavica luka
jedna
manja glavica češnjaka
250g
riže
-
nešto ukuhane rajčice
100ml
maslinova ulja
malo
mljevena papra
malo
ribanog sira
100ml
bijela vina
malo
soli
jedna
žlica vinskog octa
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013