Riža sa pilećim karabatkovima, graškom i mrkvom
Objavljeno 24.10.2014 u 12:58:43 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 24286 puta
Način pripremeNa zagrijano ulje staviti pileće batkove bez kožice. Poklopiti i pržiti sa jedne strane. Kada su karabatkovi prženi sa jedne strane okrenuti ih na drugu, pa preko dodati mrkvu isjeckanu na kockice. Poklopiti. Pržiti još malo da karabatkovi porumene i sa druge strane.Dodati malo crvene paprike, pa zaliti vodom. Dodati so sa začinskim povrćem, malo bibera, kašiku paradajz pirea i smrznuti grašak. Kuhati kratko da grašak ne bude sasvim kuhan. Zatim dodati rižu i ostaviti da se kuha na laganoj vatri. Kuhati rižu do pola, tj. da se ne raskuha nego da bude do pola kuhana. (ako je potrebno dodavati vodu ili supu od mesne ili povrtne kocke). Isključiti ringlu i ostaviti rižu poklopljenu na zagrijanoj ringli. Uz ovo jelo služiti salatu od sviježe ribanog kupusa. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: