Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Riža sa pilećim karabatkovima, graškom i mrkvom

Riža sa pilećim karabatkovima, graškom i mrkvom

Objavljeno 24.10.2014 u 12:58:43 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od žitarica Piletina, ostala perad Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 18510 puta

Ukusna riža sa pilećim karabatkovima, graškom i mrkvom.

Način pripreme

Na zagrijano ulje staviti pileće batkove bez kožice. Poklopiti i pržiti sa jedne strane. Kada su karabatkovi prženi sa jedne strane okrenuti ih na drugu, pa preko dodati mrkvu isjeckanu na kockice. Poklopiti. Pržiti još malo da karabatkovi porumene i sa druge strane.

Dodati malo crvene paprike, pa zaliti vodom. Dodati so sa začinskim povrćem, malo bibera, kašiku paradajz pirea i smrznuti grašak. Kuhati kratko da grašak ne bude sasvim kuhan.

Zatim dodati rižu i ostaviti da se kuha na laganoj vatri. Kuhati rižu do pola, tj. da se ne raskuha nego da bude do pola kuhana. (ako je potrebno dodavati vodu ili supu od mesne ili povrtne kocke). Isključiti ringlu i ostaviti rižu poklopljenu na zagrijanoj ringli.

Uz ovo jelo služiti salatu od sviježe ribanog kupusa.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Riža sa pilećim karabatkovima, graškom i mrkvom
osam
pilećih karabatkova
300g
riže
dvije
veće mrkve
400g
mladog smrznutog graška
malo
crvene paprike
malo
bibera
malo
soli sa začinskim povrćem
jedna
kašika paradajz pirea
-
ulje
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013