Riblji fileti sa rižom i povrćem
Objavljeno 02.11.2009 u 18:18:37 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 19593 puta
Način pripremeRižu oprati te staviti u dublju, tepsiju. Šampinjone i tikvice očistiti i izrezati debljine oko 3mm, staviti na dno tikvice, pa rižu koju smo predhodno začinili i u nju stavili ajvara.Preko svega staviti šampinjone. Dodati još malo začina odozgo. Malo pomastiti i nasuti vode da prekrije malo šampinjone. Peći na 220- 230°C oko pola sata, zavisi od vrste riže. Povremeno dodati vode ako je potrebno. Kad je skoro gotovo, dodati vrhnju i posuti sa ribanim sirom. Zapeći dok malo ne porumeni. Ribu začiniti i ispržiti na ulju par minuta. Poprskati sa limunovim sokom. Servirati uz rižu i svježu salatu.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: