Recept je pregledan: 9952 puta
Način pripremeU dublju širu tavu naspem ulja i dodam komadić putera da bude otprilike malo manje od 1cm dubine masnoće.U dublju zdjelu 200g nišeste ili gustina, 6-7 kašika šećera i dobro imiješam. Dodajem vodu i polako miješam (sa vodom ne pretjerivati), masa treba biti gusta kao za palačinke. Ne smije biti rijetka. Kada se masnoća zagrije, sipati smjesu iz zdjele, a drugom rukom, sa nekom čvrsom, ravnom kašikom odmah miješati da se ne grudva. U početku je sve ljepljivo u prvih par minuta ali miješanjem se stvaraju veće bijele grudvice. Što više miješate i sitnite grudvice ujedno nedate da prionu za dno tave. Moguće je da vas i ruka zaboli od mjiešanja. Grudvice sijeckate, mjesate, a ja okrenem pljosnatu stranu kašike i trljanjem od dno tave razbijam i dodatno sitnim. Te grudvice tada nisu više bijele, postaju naizgled bezbojne i tada ulijem pekmez i nastavim miješati dok se sve ne izjednači. Djeluje komplikovano ali nije i za deset minuta bude gotovo. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: