Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ražnjići od povrća s umakom

Ražnjići od povrća s umakom

Objavljeno 25.04.2011 u 13:58:21 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Mezetluci Sa povrćem Jela sa žara Prilozi Dijetalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 13494 puta

Umak ćete pripremiti vrlo jednostavno...

Način pripreme

Umak ćete pripremiti vrlo jednostavno:
sve sastojke stavite u posudu koja se da zaklopiti (vlasac i majčinu dušicu nasjeckajte) i doboro promiješajte.

Paradajz razrežite napola, luk očistite.
Patlidžane nemojte guliti, narežite ih na kocke. Nabodite ih na štapiće i namažite uljem.

Pecite ih ne roštilju dok omekšaju, a zatim ih prelijte umakom.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Ražnjiči od povrča s umakom
12
malih paradajza
1kg
mladog patlidžana
300g
šampinjona
šest
mesnatih paprika
12
malih glavica luka (da se mogu nabosti)
Umak
tri
kašike senfa
100ml
ulja
malo
bibera
malo
vlasca
malo
majčine dušice
malo
šećera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013