Razljevak od paprika
Objavljeno 16.04.2014 u 08:58:56 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 14903 puta
Način pripremePaprike oprati posušiti. Isjeći na sitnije kockice. U tavi zagrijati 2 kašike ulja i dodati prvo žutu papriku, na jačoj temperaturi pržiti 2/3min. uz stalno miješanje. Staviti u zdjelicu da se ohladi. Isto tako odraditi sa crvenom i zelenom paprikom. Svaku boju paprike posebno pržiti pa u zdjelice na hlađenje.Štapnim mikserom ili u blender, samljeti-ispasirati paprike pojedinačno po bojama kao sto je na slici. Jaja na pjenasto izmiksati, pa dodati jogurt ili mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo, so i muškat. Miksati dok se dobije glatka masa. Masu podjednako raspodijeliti u sve tri boje paprika, lagano izmijesiti, ujednačiti masu, kao što je na slici. Tepsiju pouljiti. Uljevati pripremljenu masu sa sredine tepsije po jednu kutlaču, prvo zelene mase, ponoviti isto sa crvenom masom preko zelene, zatim žutu masu preko crvene. Neizmjenično ulijevati masu jednu po jednu dok se sva masa utroši. Vršicom kašike ili noa izvlačiti mustrice preko, iako one nestanu prilikom pečenja. Razljevak peći na 180°C. Hladan razljevak premazati mileramom i ukrasiti sa listićima peršuna i minijaturnum paradajzom. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: