Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Razljevak od paprika

Razljevak od paprika

Objavljeno 16.04.2014 u 08:58:56 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Jela od tjestenine Sa povrćem Pite Google+ account

Recept je pregledan: 11905 puta

Dekorativan, ukusan, sa paprikama...

Način pripreme

Paprike oprati posušiti. Isjeći na sitnije kockice. U tavi zagrijati 2 kašike ulja i dodati prvo žutu papriku, na jačoj temperaturi pržiti 2/3min. uz stalno miješanje. Staviti u zdjelicu da se ohladi. Isto tako odraditi sa crvenom i zelenom paprikom. Svaku boju paprike posebno pržiti pa u zdjelice na hlađenje.

Štapnim mikserom ili u blender, samljeti-ispasirati paprike pojedinačno po bojama kao sto je na slici.

Jaja na pjenasto izmiksati, pa dodati jogurt ili mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo, so i muškat. Miksati dok se dobije glatka masa.

Masu podjednako raspodijeliti u sve tri boje paprika, lagano izmijesiti, ujednačiti masu, kao što je na slici.

Tepsiju pouljiti. Uljevati pripremljenu masu sa sredine tepsije po jednu kutlaču, prvo zelene mase, ponoviti isto sa crvenom masom preko zelene, zatim žutu masu preko crvene. Neizmjenično ulijevati masu jednu po jednu dok se sva masa utroši. Vršicom kašike ili noa izvlačiti mustrice preko, iako one nestanu prilikom pečenja.

Razljevak peći na 180°C.

Hladan razljevak premazati mileramom i ukrasiti sa listićima peršuna i minijaturnum paradajzom.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Razljevak od paprika
dvije
crvene paprike
dvije
zelene paprike
dvije
žute paprike
četiri
jaja
jedna
čaša jogurta ili kiselog mlijeka
jedna
čaša ulja
dvije
čaše brašna
jedan
prašak za pecivo
jedna
kašika soli
jedna
kašikica muskatnog oraščića
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013