Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ragu od jetara

Ragu od jetara

Objavljeno 05.05.2011 u 14:21:42 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 6933 puta

U brašno umiješajte so i crvenu papriku, pa u to uvaljajte...

Način pripreme

Jetra operite, dobro obrišite upijajućim papirom i narežite na rezance debele otprilike 1cm.

U brašno umiješajte so i crvenu papriku, pa u to uvaljajte jetra i naglo ispržite.

Jetra stavite na toplo, a na ulju ispržite nasjeckani luk, dodajte na rezance narezane paprike, pa kad i one omekšaju dodajte i paradajz.

Pirjajte na vrlo slaboj vatri, vratite jetra i još na kratko prodinstajte.

Poslužite uz tjesteninu ili pire krompir.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Ragu od jetara
300g
telećih jetara
malo
brašna
malo
soli
malo
crvene paprike
-
ulje
četiri
glavice crvenog luka
tri
velike paprike
300g
paradajza svježeg
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013