Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ragu juha

Ragu juha

Objavljeno 25.02.2011 u 12:58:18 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 23624 puta

Povrće i meso se izrežu na male kocke i kuhaju se zajedno s...

Način pripreme

Od 40g maslaca i brašna napravi se svjetložuta zaprška, tome se doda fino nasjeckan luk, pa se zalije hladnom juhom i iskuhava se 1,5 sata.

Povrće i meso se izrežu na male kocke i kuhaju se zajedno s graškom u slanoj vodi od kosti.
Bukovače ili šampinjone izrezati na tanke listiće i ispržiti ih na 10g maslaca.

Kada se zaprška iskuha, sve se mora procijediti. Zatim se dodaju meso i povrće, juha u kocki, mljeveni biber i još se jednom prokuha.
Kod usluživanja se svaki obrok posipa s nešto nasjeckana peršuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Ragu juha
150g
teletine
100g
zacinskog povrća
jedna
glavica crvenog luka
100g
cvjetače
30g
graška
30g
Bukovača ili šampinjona
50g
maslaca
60g
brašna
malo
lista persuna
malo
bibera
jedna
kocka juhe
malo
soli
-
juha od kosti (ako nemamo onda idu dvije kocke juh
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013