Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Ragu čorba od teletine

Ragu čorba od teletine

Objavljeno 05.01.2012 u 11:01:24 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 21693 puta

Povrće i meso izrezati na male kocke i kuhati zajedno s ...

Način pripreme

Od 40g maslaca i brašna napraviti svjetložutu zapršku. Na zapršku dodati fino nasjeckan luk, pa zaliti hladnom supom. i lagano kuhati oko 1,5 sati. Povrće i meso izrezati na male kocke i kuhati zajedno s graškom u slanoj vodi od teleće kosti.

Šampinjone ili bukovače izrezati na tanke listiće i ispržiti ih na 10g maslaca. Kada se zaprška iskuha, mora se procijediti. Zatim se dodaje meso i povrće, supa u kocki, biber i još se jednom prokuha. Posuti listom peršuna sitno sjecanim.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Ragu čorba od teletine
150g
teletine
100g
začinskog povrća
jedna
glavica crvenog luka
100g
cvjetače karfiola
30g
graška
100g
šampinjona ili bukovača
50g
maslaca
60g
brašna
malo
peršunova lista
malo
bibera
jedna
kocka juhe
malo
soli
-
juha od kosti ili od juneće kocke
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013