Recept je pregledan: 14452 puta
Način pripreme1. Prvo napraviti kuglice od svih navedenih sastojaka. Na mastan tanjir ih stavljati i ostaviti u frižider da se hlade.2. Biskvit: Margarin, jaja i šećer dobro izmiksati. Zatim, dodati slatku pavlaku, mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Ponovo izmiksati sa pažnjom da ne ostanu grudvice. Springform dno prekriti backpapirom, a okolicu premazati margarinom. Pola mase uliti u form, a u preostalo pola mase dodati dvije kašike kakaa i ponovo izmiksati. Crnu masu preliti preko bijele. Kašikom lagano do okolice forma poravnati. Zatim ohlađene kuglice redati preko crno-bijele mase i pritisnuti ih do dna. Biskvit peći na 180°C. 3. Krem: U šerpu dodati sve nevedene sastojke (sve osim sira) i uz stalno miješanje kuhati dok se masa zgusne. Kada se masa zgusne dodati sir i dobro izmiksati. Na hladan biskvit preliti vruć krem. Ostaviti da se ohladi. 4. Glazura: Na pari čokoladu rastopiti. Dodati nutellu i ulje, pa dobro ujediniti i preliti preko torte. Ostaviti da se glazura stegne. 5. Sa 250ml. hladne slatke pavlake, jednom kašikom šećera u prahu i jednom vrećicom slagfixa na čvrsto izmiksati u kremu. Tortu ukrasiti po želji. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: