Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Purica s mlincima

Purica s mlincima

Objavljeno 13.12.2011 u 09:30:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 15558 puta

Ocjeđene mlince dodati pečenoj ćurki, dobro ih preliti saftom od pečenja i sve to...

Način pripreme

Ćurku očistiti, oprati, ocjediti i natrljati solju.
Staviti u pleh, preliti zagrejanom zagrijanim uljem i peći u rerni uz češće prelivanje sokom koji ćurka pušta.

Od brašna i mlake vode izraditi nešto čvršće tijesto, podeliti u manje hljepčiće, razvaljati ih i na okrenutom plehu peći u zagrijanoj rerni dok ne porumene.

Pečene listove (mlince) izlomiti u manje komade. Preliti ih supom od peradi i tako ostaviti 15-20 minuta, a zatim ih ocjediti.

Ocjeđene mlince dodati pečenoj ćurki, dobro ih preliti saftom od pečenja i sve to ostaviti tako oko 10 minuta u pećnici da se malo zapeku.

Poslije toga pečenje isjeći, složiti na tanjir za meso i obložiti mlincima.

Uz ovo je dobro poslužiti zelenu salatu, salatu od kupusa, kisele paprike, krastavce...

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Purica s mlincima
jedna
manja utovljena ćurka
150ml
ulja
malo
soli
500g
brašna
-
supa od peradi
Gotovi mlinci
500g
gotovih mlinaca (ako necemo praviti tijesto)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013