Punjeni paradajz sa bijelim mesom
Objavljeno 25.04.2011 u 09:32:53 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 23604 puta
Način pripremePradajz razrežite i izdubite.Posolite i popaprite udubinu. U kipuću, posoljenu vodu sipajte rižu i skuhajte je. Bijelo meso može bisti skuhano (iz supe) ili pečeno. Sameljite ga. Otopite malo maslaca, stavite na maslac rižu i samljeveno meso. Masu dobro promiješajte, posolite i pobiberite po ukusu pa time punite paradajz. Svaku poklopite s odrezanom kapicom i prelijte s malo ulja. Poslažite ih u vatrostalni sud i ispecite u vreloj rerni. Prije posluživanja, možete ukrasiti svaku s malo zelenog peršuna.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: