Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjeni paradajz sa bijelim mesom

Punjeni paradajz sa bijelim mesom

Objavljeno 25.04.2011 u 09:32:53 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Piletina, ostala perad Sa povrćem Dolme Google+ account

Recept je pregledan: 19467 puta

Otopite malo maslaca, stavite na maslac rižu i samljeveno meso.

Način pripreme

Pradajz razrežite i izdubite.
Posolite i popaprite udubinu.

U kipuću, posoljenu vodu sipajte rižu i skuhajte je.

Bijelo meso može bisti skuhano (iz supe) ili pečeno.
Sameljite ga.

Otopite malo maslaca, stavite na maslac rižu i samljeveno meso.
Masu dobro promiješajte, posolite i pobiberite po ukusu pa time punite paradajz.
Svaku poklopite s odrezanom kapicom i prelijte s malo ulja.

Poslažite ih u vatrostalni sud i ispecite u vreloj rerni.

Prije posluživanja, možete ukrasiti svaku s malo zelenog peršuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Punjeni paradajz sa bijelim mesom
devet
paradajza
devet
kašika okrugle krupne riže
400g
bijelog mesa od peradi
70g
maslaca
malo
soli
malo
bibera
malo
zelenog peršuna
malo
ulja
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013