Punjeni biftek
Objavljeno 16.05.2011 u 12:12:41 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 20541 puta
Način pripremeMeso izrezati po širini na 8 komada, oprezno čekićem što tanje istući, paziti da komadi ostanu cijeli.Zatim posoliti, posuti biberom sa obje strane. Luk izrezati na što tanje rezance, pa na malo vrelog ulja ispržiti da dobije zlatnožutu boju. Na luk dodati sitno nasjeckan peršun i sitno isjeckano dimljeno suho meso. To još jednom vrlo kratko propržiti. Na to dodati na tanke rezance narezanu papriku koju smo očistili od sjemenki, pa pržiti lagano još nekih 5 minuta. Ostaviti da se ohladi. Onda dodati prezlu, mljeveni biber, po potrebi malo soli. Sve dobro promiješati. Tim nadjevom napuniti odreske, tijesno ih saviti, rub spojiti čačkalicom da se ne otvori. Ugrijati dobro ulje, odreske uvaljati u brašno, dobro ih otresti, pa na ulju sa svih strana što naglije ispržiti i izvaditi iz ulja. Na ulje od prženja dodati brašno, popržiti ga da dobije zlatnožutu boju, dodati paradajz, zaliti vinom i kuhati pola sata. Zatim razrijediti umak s vodom, dodati kockice kuhane mrkve i složiti odreske u umak. Poklopiti poklopcem i polagano dinstati dok odresci smekšaju. Služiti toplo.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
jozo
(13.01.2013 10:00:58)
Zvuci ukusno,jos bi se mogao zvati i pijani biftek :)
bosanskikuhar
(03.06.2011 07:50:15)
Moze, ali nece biti isto kao sa bifekom.
ssma68
(02.06.2011 12:59:16)
Može li ovo sa svinjskim mesom?