Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjene pastrmke

Punjene pastrmke

Objavljeno 04.03.2013 u 17:59:01 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 9507 puta

Pastrmke napuniti isjeckanim

Način pripreme

Očišćene i oprane pastrmke posušiti i posoliti.

Sitno isjeckati crveni luk, pa ga staviti u posudu na maslac da se malo prodinsta.

Pastrmke napuniti isjeckanim šampinjonima pa staviti na luk. Ako ima preostalih šampinjona staviti između ribe.

Na to dodati bijelo vino i limunov sok.
Poklopiti i dinstati na laganoj vatri oko 15-20 minuta.

Kada su pastrmke gotove pažljivo ih izvaditi na zagrijan tanjir.

Promiješati pavlku sa malo brašna, dodati žumance i umiješati u saft u kojem se dinstala pastrmka.

Na vrlo laganoj vatri nakratko prokuhati, dodati biber i začine po želji.

Prethodno dinstanu ribu preliti sa ovim sosom.



|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Punjene pastrmke
četiri
očišćene pastrmke od približno 300g
jedna
glavica crvenog luka
70g
maslaca
350g
šampinjona
jedan
limun (sok)
250ml
bijelog vina
malo
soli
150ml
pavlake
jedna
kašikica brašna
jedno
žumance
malo
bibera
-
začini po želji
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013