Recept je pregledan: 16044 puta
Način pripremeLeću / linsen sa 4 čaše vode u šerpi kuhati sve dok voda skoro se ispari. Dodati pšenicu, izmiješati, poklopiti i ostaviti na stranu.Dok to nadolazi, pripremati ostalo. Luk očistiti i na sitno isjeckati. U tavi zagrijati ulje, pa dodati luk. Pržiti dok luk dobije boju, zatim dodati oba pirea (paradajz/paprika pire) i tanko rezanu frišku papriku. Sve izmjesiti i ostaviti na stranu. U dublju tepsiju sasut nadošlu pšenicu i leću, pa na to sve dodati prženi luk. Izmjesiti kašikom i ostaviti da se malkice ohladi. U međuvremenu na sitno izrezati poriluk, peršun i bijeli luk. So, biber, bijeli luk i pahuljice paprike, dodati u pšenicu i dobro rukama mjesiti, sve dok se masa ujednači. Zatim dodati rezani poriluk i peršun. Ponovo dobro izmjesiti/ujediniti. Po kašiku smjese staviti na dlan i pravit ćuftice kao na slici. Servirati na listićima zelene salate ili neku mješanu salatu po želji.
Recept je objavila/o:
Alma Akkoc
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: