Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pšenične ćuftice

Pšenične ćuftice

Objavljeno 12.09.2013 u 11:46:21 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 17793 puta

Veoma zanimljiv recept sa pšenicom i lećom.

Način pripreme

Leću / linsen sa 4 čaše vode u šerpi kuhati sve dok voda skoro se ispari. Dodati pšenicu, izmiješati, poklopiti i ostaviti na stranu.

Dok to nadolazi, pripremati ostalo. Luk očistiti i na sitno isjeckati. U tavi zagrijati ulje, pa dodati luk.  Pržiti dok luk dobije boju, zatim dodati oba pirea (paradajz/paprika pire) i tanko rezanu frišku papriku. Sve izmjesiti i ostaviti na stranu.

U dublju tepsiju sasut nadošlu pšenicu i leću, pa na to sve dodati prženi luk. Izmjesiti kašikom i ostaviti da se malkice ohladi.

U međuvremenu na sitno izrezati poriluk, peršun i bijeli luk. So, biber, bijeli luk i pahuljice paprike, dodati u pšenicu i dobro rukama mjesiti, sve dok se masa ujednači. Zatim dodati rezani poriluk i peršun. Ponovo dobro izmjesiti/ujediniti.

Po kašiku smjese staviti na dlan i pravit ćuftice kao na slici.

Servirati na listićima zelene salate ili neku mješanu salatu po želji.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Za pšenične ćuftice
jedna
časša sitne pšenice za ćufte
dvije
čaše crvene leće
dvije
glavice luka
dva
čehna bijelog luka
dvije
kašike paradajz pirea
dvije
kašike paprika pirea
pola
čaše ulja
jedna
vezica friškog peršuna (list)
dvije
zelene paprike špicaste
dvije
kašike pahuljica crvene paprike chili
jedna
veza friškog poriluka
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013