Prženi bijeli oslić
Objavljeno 29.09.2011 u 16:53:30 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 29146 puta
Način pripremeZaleđenenog oslića staviti na kratko pod toplu vodi i oguliti kožu zajedno sa krljušti.Ovako oguljenog ostaviti da se lagano odmrzava na hladnom mjestu. U međuvremenu ga posoliti ili posuti sa soli sa začinskim biljem. Kada je odmrznut spreman je za prženje. U najlon kesu naspite par kašika bijelog brašna, pa na brašno stavite ribu. Zatvorite kesu i protresite da riba bude sva prekrivena brašnom. Riba je spremna za prženje. Ulje za prženje treba da bude vrelo, ali nikako ključalo jer je onda temperatura previsoka. Polako spuštajte ribu u ulje i pecite je dok se ne zarumeni sa svih strana. Kao dodatak osliću možete napraviti marinadu od maslinovog ulja, peršunovog sitno sjeckanog lista, bijelog sjeckanog luka, malo limuna i par kapi vinskog octa.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: