Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pržena teleća jetra

Pržena teleća jetra

Objavljeno 23.02.2012 u 12:56:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 40801 puta

...i staviti naglo da se peče sa one strane koja...

Način pripreme

Jetru opari, kožicu odstraniti i izrezati na tanke odreske.

Uvaljati u brašno sa jedne strane. Ugrijati ulje i staviti naglo da se peče sa one strane koja je uvaljana u brašno. Kada je pečena okrenuti je samo na kratko na drugu stranu.

Jetru pečenu soliti i biberiti.
Staviti je na tanjir i posuti sa fino isjeckanim bijelim lukom.

Preliti je sa mašću u kojoj se pržila u koju smo dodali malo vode da prokuha.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za dvije osobe
300g
teleće jetre
malo
brašna
malo
soli
malo
bibera
malo
ulja
malo
bijelog isjeckanog luka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013