Pržena riječna riba
Objavljeno 30.03.2011 u 11:34:58 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 57407 puta
Način pripremeSvaku ribu možete pržiti ali najbolje vrste za prženje su: smuđ, pastrmka, som, šaran, štuka, deverika...Ribu najprije očistite, a zatim je poprijeko zarežite nožem na više mjesta. Ako je riba krupnija, izrežite je na komade. Tako pripremljenu ribu posolite i ostavite da stoji u većoj posudi na hladnom mjestu. U tavu za prženje stavite toliko ulja da riba bude prekrivena do polovice. Ribu uvaljajte u brašno, dobro je otresite i stavite na vruće ulje. Nikada ne pretrpavajte tavu sa ribom koju pržite. Kad je jedna strana pržena, ribu okrenite i ispržite sa druge strane. Na prvi pogled ribu je vrlo jednostavno pržiti, međutim da nije lako uvjerili su se mnogi. Sve ovisi o temperaturi ulja. Ako je ulje pregrijano, riba će izvana zagorjeti, a ostati nepečena, a ako je ulje hladno, meso će se raspasti. Dobro pržena riba mora imati rumenu boju, izvana je hrskava, a iznutra meka i sočna. |
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: