Recept je pregledan: 3503 puta
Način pripreme3 jaja umutiti, 3 manje šoljice za kafu-mlijeka, 3 šoljice ulja, 3 srednje šolje bijelog brašna, tri šoljice palente, 3 šoljice kajmaka i malo fete.Feta sir izgnječiti viljuškom i dodati u smjesu, posoliti, otprilike jedna ravna kašika. U brašno se doda prašak za pecivo. Sve polako i lijepo izmješati, dodavati brašno samo dok se ne bude masa fino odvajala od ruku i zdjele. Proharu malo premazati jogurtom prije pečenja. Peći ispočetka na 250C°, pa smanjiti kad dobije lijepu boju. Pokriti malo alu folijom, smanjiti još, da se istišti. Kad se prohara ispekla, izvaditi iz rerne i poprskati sa malo vode. Ja sam je premazala sa grumenom kajmaka. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: