Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Preostala bjelanca

Preostala bjelanca

Objavljeno 01.12.2010 u 11:11:30 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Ostalo Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 17254 puta

Najčešće se u domaćinstvu iskoristi žumance, a bjelance ostane. Evo recepta kako da i bjelance iskoristite.

Način pripreme

Najčešće se u domaćinstvu iskoristi žumance, a bjelance ostane. Evo recepta kako da i bjelance iskoristite.
Punu šolju bjelanaca umutite u čvrst snijeg. Dodajte u snijeg šolju šećera i kašiku maslaca. Ružičasti rahat-lokum isjecite na sitne kocke, uvaljajte ih u brašno i dodajte snijegu, pa promiješajte.

Sipajte u dobro zamašćen i posut pleh.

Pecite u pećnici zagrijanoj do 220°C.
Probajte oštrim nožem da li je tijesto pečeno.
Ako se za nož tijesto ne lijepi, znači da je vaša "bijela torta" gotova.
Ovaj kolač od bjelanaca servirajte uz topli kakao, ili čaj sa limunom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Preostala bjelanca
-
bjelanca
šolja
šećera
kašika
maslaca
-
rahat lokum
malo
brašna
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013