Recept je pregledan: 9053 puta
Način pripremeKada voda sa soli i octom uzavri, u nju oprezno, na rubu lonca odmah uz površinu vode, pažljivo razbijte jaja tako da odmah kliznu u ključalu vodu.Odjednom kuhajte najviše četiri jaja. Kuhajte ih 4-5 minuta. Kada su kuhana izvadite šupljikavom kašikom i na nekoliko trenutaka uronite u hladnu vodu. Poširana jaja možete poslužiti umacima ili staviti na krišku prženog hljeba. Možete posuti peršunovim listom, koprom ili drugim začinom. Isto tako možete poslužiti uz varivo od špinata ili ih staviti na krišku hljeba koji ste premazali maslacem i obložili kriškom šunke. Na poširano jaje stavite listić sira trapista, pospite crvenom paprikom i pecite u rerni na jakoj vatri dok se sir rastopi. Imate vrlo mnogo kombinacija za dodavanje poširanim jajima.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: