Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Poljupci umočeni u čokoladu

Poljupci umočeni u čokoladu

Objavljeno 30.06.2011 u 13:06:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 8029 puta

Svaki poljubac sa gornje strane umočite u čokoladu i ostavite da se ohladi.

Način pripreme

Bjelanjke stavite u posudu koju stavite na paru. Ne smije biti previše vruće. Tucite bjelanjke kao za snijeg, pa dodajite malo pomalo šećer i dalje tucite. Tako ćete dobiti vrlo čvrsti snijeg koji se dobro "drži". Špricom na zauljeni lim pravite poljupce.

Držite ih u zagrijanoj rerni cijeli sat, ali vatra mora biti tako slaba da se poljupci suše, a ne peku. Pečeni su kad se mogu lako maknuti s lima. Čokoladu sitno natrgajte i stavite da se polako topi.

Svaki poljubac sa gornje strane umočite u čokoladu i ostavite da se ohladi.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Poljupci umočeni u čokoladu
šest
bjelanjka
400g
šećera u prahu
200g
čokolade za kuhanje
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013