Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pohovani škembići

Pohovani škembići

Objavljeno 07.04.2014 u 12:00:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 6818 puta

Pohovani juneći škembići.

Način pripreme

Juneće škembiće oprati dobro. Staviti ih u lonac, naliti vodom i kuhati. Kada voda provri dodati so, peršun, lovorov list, biber u zrnu i bijeli luk.

Kuhati da škembići budu mekani. Kuhane i mekane škembiće izvaditi iz vode u kojoj su se kuhali. Ostaviti da se ocijede i ohlade.

Izrezati ih na željene komade.

Komade uvaljati u brašno, a zatim u umućena jaja.

Stavljati ih na vrelo ulje i pržiti.

 

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pohovani škembići
2kg
očišćenih škembića
vezica
peršuna
malo
soli
nekoliko
zrna bibera
jedan
lovorov list
jedna
manja glavica bijelog luka
-
jaja za pohovanje
-
ulje za prženja
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013