Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pohovani pileći želudci

Pohovani pileći želudci

Objavljeno 12.05.2014 u 14:05:34 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 13606 puta

Ukusni pileći želudci.

Način pripreme

Pileće želudce dobro očistiti i oprati. Staviti u pretis da se kuhaju. Dodati so sa začinskim povrćem i nekoliko zrna bibera. Kuhati da budu mekani.

Kuhane želudce izvaditi iz tečnosti u kojoj su se kuhali i ostaviti da se dobro ocijede.

Jaja umutiti, dodati brašna po potrebi (da bude dovoljno gusto), malo soli i sve dobro sjediniti. Ocijeđene želudce umakati u pripremljenu smjesu za pohovanje i stavljati na zagrijano ulje. Pržiti da fino porumene.

Vaditi ih i stavljati na papirni ubrus da upiju višak ulja.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Pohovani pileći želudci
1kg
pilećih želudaca
četiri
jaja
-
brašna po potrebi
malo
soli
-
ulje za prženje
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013