Recept je pregledan: 11194 puta
Način pripremeU mlako mlijeko i šećer utopiti frišku germu da se upjeni.Kad se germa upjenila dodati brašno i nevadene sastojke. Tijesto mijesiti rukama da se dobije glatko tijesto. Tijesto poklopiti i ostaviti na toplo mjesto da nadolazi. Dok tijesto nadolazi pripremati hrenovke. Hrenovke na kratko u vodi prokuhati, zatim staviti na cjediljku da se okapaju i hlade. Od nadošlog tijesta odvojiti 15 loptica. Svaku lopticu razvaljati valjkom za tjesteninu debljine caa. ½ cm. Kao što je na slici, staviti dvije hrenovke i rolovati. Rolovane hrenovke preko sredine nožem razdvojiti na 3 ili vise mjesta. Rolnice nožem prerezati preko. Tepsiju prekriti backpapirom i pogačice stavljati u malom razmaku. Ostavit na toplo mjesto da ponovo nadolaze. Nadošle pogačice premazati istučenim žumancima i posuti makom. Peći na 200°C. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: