Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pogača od tunjevine i krompira

Pogača od tunjevine i krompira

Objavljeno 22.12.2011 u 11:09:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela sa krompirom Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 10513 puta

Ako koristite konzerve tunjevine u ulju, najprije na...

Način pripreme

Ako je moguće koristite svježu tunjevinu koju samo skuhate u vodi s mirođijama. Ako koristite konzerve tunjevine u ulju, najprije na konzervi načinite dva otvora, okrenite je i stavite u tanjir da ulje isteče (inače bi jelo bilo previše masno). Skuhajte krompir i pripremite pire s mlijekom, a umjesto maslaca zamastite ga uljem što ste ga ocijedili iz konzervi.

Na ulju ispržite narezan luk, dodajte sitno nasjeckani bijeli luk, usitnjenu tunjevinu i majčinu dušicu (može i malo origana umijesto mačine dušice). Malo prodinstajte, pa sve dodajte u pire.

Stavite u zamašćenu tepsiju, poprskajte odozgo uljem, pospite ribanim sirom i zapecite u rerni. Prije posluživanja pospite sjeckanim zelenim peršinom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pogača od tunjevine i krompira
dvije
konzerve tunjevine
500g
krompira
dvije
glavice crvenog luka
jedan
riježanj bijelog luka
malo
mlijeka
malo
soli
malo
bibera
malo
majčine dušice
-
ulje
-
ribani sir
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013