Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pogača

Pogača

Objavljeno 25.02.2018 u 10:37:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 1365 puta

Izbockati malo viljuskom, pa...

Način pripreme

Otprilike 700g brašna, jedna i pol čaša jogurta, dva jajeta, so i prašak za pecivo.

Od ovih namirnica zamijesiti tijesto. Ako je potrebno dodati jogurta ili mlake vode. Tijesto treba biti kompaktno, ne previše mekano niti tvrdo.

Tijesto prebaciti u nauljenu tepsiju, pa mokrom rukom rastanjiti.

Izbockati malo viljuskom, pa ako zelite mozete poprskati puterom ili jogurtom. Staviti da se peče u rernu zagrijanu na 250˘C. Kada pogača zarumeni smanjivati temperaturu.

Kada je pogača pečena izvaditi je iz rerne, poprskati sa malo vode, premazati puterom, pa prekriti papirom za pečenje i odozgo čistom krpom.

Ovako prekrivena će da omekša.

|
Recept je objavila/o: Aida Melkić
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013