Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pizza s gljivama

Pizza s gljivama

Objavljeno 16.07.2009 u 15:33:40 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pizza Google+ account

Recept je pregledan: 12224 puta

Gljive operite i narežite na tanke listiće. U posebnoj tavi zagrijte malo ulja i dodajte...

Način pripreme

Gljive operite i narežite na tanke listiće. U posebnoj tavi zagrijte malo ulja i dodajte sitno nasjeckani bijeli luk. Kad se luk poprži, izvadite ga i bacite.

Tada na isto ulje stavite gljive, a potom dodajte i ostale začine: nasjeckano peršunovo lišće, so i biber.

Tijesto za pizzu položite u nauljenu tavu i prekrijte ga kriškama rajčice. Nakon toga što ste gljive kraće vrijeme pržili u ulju, izvadite ih, ocijedite i posložite po tijestu. Pizzu poprskajte s malo nekorištenog ulja i stavite u dobro zagrijanu pećnicu.

Ovoj pizzi s gljivama možete dodati i naribani sir. U tom slučaju, a i inače možete izostaviti rajčicu.

Drugačija varijanta pripremanja pizze s gljivama ne predviđa prženje gljiva prije nadijevanja tijesta pizze. Prvo priredite umak od koncentrata rajčice.

U posebnoj posudici vodom i uljem razrijedite dvije kašike koncentrata. Začinite ga origanom, biberom i soli.

Dobiveni umak nanesite na tijesto pizze, pazeći da rub pizze ne ostane pokriven u širini od 1-2cm. Potom dodajte listiće gljive. Pizzu pecite 15-20 minuta na temperaturi od 200-200°C.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za jednu pizzu
15dag
tijesta za pizzu
2
rajčice
15dag
gljiva
3-4
kašike ulja
malo
bijelog luka
malo
peršunovog lišća
malo
soli, bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013