Recept je pregledan: 41260 puta
Način pripremePomiješati sve sastojke za tijesto i mijesiti dok ne postane ujednačeno (rukama ili mikserom) Tijesto uviti u plastičnu foliju.Dok tijesto odmara, pripremati fil. Špinat utopiti u prokuhanu vodu na par minuta. Zatim špinat ocijediti što može više. Usitniti ga nožem i pomiješati sa rikota sirom i dodati jaje. Dodati 100g naerendanog parmezana, so i biber. Sve dobro izmiješati. Rernu zagrijat na 180°C. Tijesto podijeliti na dva dijela iste veličine. Oba tijesta razviti u krug, na Ø 30cm. Staviti backpapir. posuti hljebnim mrvicama, pa na njega prvu jufkicu. Zatim jedan dio fila na sredinu, a ostatak u obruč, kao što je na slikama. Sve prekriti sa drugim krugom tijesta. Spojiti krajeve uz pomoć vilice ili rezača za tijesteninu. U sredinu staviti veću šolju ili zdjelicu, lagano pritisnuti da bi se izdvojio kružić sa filom u sredini. Dobijeni obruč pažljivo rezati u jednakim razmacima na nekih 3cm, pa ih okretati ukoso, na kant. Sredinu premazati istučenim žumanjkom i preko posuti sjemenkama. Služiti sa jogurtom ili nekim sviježim umakom. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: