Recept je pregledan: 13328 puta
Način pripremeTijesto umjesiti sa navedenim sastojcima, da nije ni premehko, a ni pretvrdo, kao i svako tijesto za pitu. Tijesto upakovati u plastičnu foliju ili neku zdjelicu sa poklopcem. Ostaviti 2-3h da odmori.U veću šerpu nasuti vode više od pola. Posoliti i staviti da kuha. U drugu šerpu ili neki veći sud nasuti hladnu vodu (neka stoji po strani pripremljeno, za utapanje ili hlađenje kuhane jufke). Od cijelog tjesta napraviti 4 loptice iste veličine. Razvijati jednu po jednu, debljine kao za npr. Lasagne. Razvijene jufke rezati na veće kocke nekih 15x20 cm. U ključalu vodu, na oko 15 sekundi utapati jednu po jednu kocku jufke. Vaditi ih iz vruće vode odmah u hladnu, iz hladne vode na kuhinjsku krpu ili cjediljku. Tepsiju premazati uljem i stavljati kocke jufke, jednu do druge dok se dno tepsije prekrije. Premazati sa malkice ulja i staviti drugi dio jufke. Peršun oprati i izrezati na sitno. Sjediniti sa sirom koji je usitnjen vilicom ili rukom, a zatim četvrtinu sira posuti preko jufke. Znači red sira, red jufke itd. sve dok se sir utroši. Zadnji red jufke da bude dupli. Dva žumanjka umutiti sa 50ml. ulja i premazati pitu preko. Peći na 200°C . Po potrebi pitu prekriti backpapirom da ne pregori. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
bosanskikuhar
(09.09.2013 10:43:41)
Ovo mi se sviđa.