Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pita sa blitvom od gotovih jufki

Pita sa blitvom od gotovih jufki

Objavljeno 03.02.2013 u 10:33:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 20277 puta

Pita koja se brzo napravi.

Način pripreme

Kratko obariti blitvu (može i zamrznuta ali bez kuhanja ako je prethodno obarena). Ocijediti je i isjeći.

U zdjelu staviti svježi sir, kajmak, jaja, griz, malo soli i pripremljenu blitvu (po želji bijeli luk). Sve dobro izmiješati.

Pomastiti četvrtastu tepsiju i poredati gotove jufke. Redati tako da krajevi jufke prelaze preko oboda tepsije (da smjesa ne bi iscurila na stranice tepsije). Redati pola jufki prije stavljanja fila i pri tome mastiti jufke sa uljem. Kada smo stavili fil onaj dio jufki koji prelazi obod tepsije presaviti prema unutra. Preko fila posložiti drugu polovicu jufki. Preko staviti isječen margarin ili maslac na kockice. Malo poprskati vodom.

Peći u rerni na temperaturi oko 220°C. Kada je pita pečena poprskati je sa malo zagrijane posoljene vode. Na kratko vratiti u rernu.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pita sa blitvom od gotovih jufki
500g
gotovih jufki za pite
500g
sviježe blitve
četiri
jaja
tri
kašike griza
500g
svježeg sira
180g
kajmaka ili pavlake
malo
soli
-
ulje
-
malo margarina ili maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013