Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Piletina na roštilju

Piletina na roštilju

Objavljeno 29.10.2011 u 14:58:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Piletina, ostala perad Jela sa žara Dijetalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 29401 puta

U to stavile pile na neko vrijeme kako bi upilo mirise.

Način pripreme

S obzirom na to da je pileće meso mekano, možete odjednom peći cijelu polovinu, ili isjeći pile u komade.

U posudu stavite ulje, so, biber, muškatni oraščić i vino.

U to stavile pile na neko vrijeme kako bi upilo mirise.
Okrečite ga s vremena na vrijeme.

Zatim ga stavite da se peče. Dok se peče, povremeno trljajte pile kaduljom i ružmarinom da dobije miris.

Pecite ga na slabijem žaru.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Piletina na roštilju
-
piletina
-
ulje (najbolje maslinovo)
malo
kadulje
malo
ružmarina
malo
soli
malo
bibera
malo
muškatni oraščića
malo
bijelog vina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013