Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pileća šnicla sa ananasom

Pileća šnicla sa ananasom

Objavljeno 29.11.2014 u 10:18:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 8901 puta

Odlična kombinacija pileće šnicle i ananasa. Veoma ukusno, brzo za napraviti i zdravo jelo!

Način pripreme

Šniclu oprati i posušiti. U tepsiju uliti paradajz pire, slatku pavlaku i sve nevedene začine, pa lagano izmiješati. Dodati šniclu na pripremlčjen sos, pa je jedan put prevrnuti u sosu.

Preko šnicle staviti krugove ananasa. U sredinu ananasa dodati maslac sa začinskim biljem.

Tepsiju prekriti alufoliom ili backpapirom.

Peći na 200°C.

Preko pečene šnicle  posuti rendani sir. U sredinu ananasa dodati kružiće paradajza, kao što je na slici.

Na kratko vratiti u pećnicu da se sir istopi i malkice zapeče.

Dodatak šnicli je pura od palente.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Pileća snicla sa ananasom
četiri
pileće šnicle
četiri
kruga ananasa (konzervirani)
300ml
paradajz pirea
200ml
slatke pavlake
200g
rendanog sira (Gouda)
četiri
kašike maslaca sa začinskim biljem
četiri
kružića od paradajza
jedna
kašika začina za pizzu
jedna
kašikica koriandera
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
bibera
malo
aleve paprike
-
chili pahuljice
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013