Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pileća krilca sa povrćem

Pileća krilca sa povrćem

Objavljeno 25.01.2014 u 09:57:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela sa krompirom Sa povrćem Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 20843 puta

Veoma jednostavno za napraviti, a mnogo ukusno jelo.

Način pripreme

Krompir oguliti, oprati, posusiti i izrezat na 1½ -2cm šajbice. Poredat po malkice pouljenoj tepsiji.

Crveni luk prečistiti, prerezati glavice po pola, pa polovice rezat na krupnije šajbe.

Tavu ugrijati, dodati ulje, zatim rezani luk. Na manjoj temperaturi luk na kratko dinstati.

Paprike prečistit, izrezati na deblje šajbe, pa dodat u luk. Dinstati samo par minuta jer luk i paprike ne trebaju da budu premekane. Na samom kraju dinstanja dodati paradajz pire.

Pileća krilca oprati, dodat so sa začinskim povrćem, biber, so, dinstane paprike i luk. Lagano sve izmiješati i preliti preko krompira.

Paradajz izrezati na krupno i poredati preko, kao što je na slici.

Prekriti alufoliom i peći na 250°.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Pileća krilca sa povrćem
1kg
pilećih krilca
800g
krompira
četiri
veće glavice crvenog luka
četiri
crvene špic paprike
šest
tankih zelenih špic paprika
jedna
puna kašika paradajz pirea
četiri
paradajza
malo
soli
malo
bibera
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013