Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pile s nadjevom od suhih šljiva

Pile s nadjevom od suhih šljiva

Objavljeno 10.02.2012 u 14:56:32 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 7446 puta

Mljeveno meso dinstati na malo maslaca oko pet minuta.

Način pripreme

Preko noći namočiti šljive i grožđice u pola litra vode.
Drugi dan ih u toj istoj vodi kuhati desetak minuta.
Zatim ih izvaditi i nasjeckati.

Isto tako nasjeckati pileća jetra i želudac.

Mljeveno meso dinstati na malo maslaca oko pet minuta.
U to dodati šljive i grožđice, posoliti i pobiberiti.

Tim nadjevom nadjenuti pile.
Zavezati ga.

U posudi na maslacu ispržiti male okrugle glavice luka sa suhim mesom.
Kada dobiju žutu boju, izvaditi ih.

Na maslacu ispeći pile tako da sa svih strana dobije rumenu boju.

Opet staviti luk i suho meso, dodati kokošju supu, so, biber, lovorov list i majčinu dušicu (može i origano umjesto majčine dušice).

Poklopiti posudu.

Neka lagano vri jedan sat i petnaest minuta.

Kad je pile pečeno, odnosno kuhano, izvaditi ga i držati na toplom.

Izmiješati 20g maslaca s brašnom i zaliti sokom od pečenja.
Staviti da vri još 5 minuta.

Provjeriti da li je dovoljno začinjeno, izvaditi lovor i majčinu dušicu i umak poslužiti uz pile.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pile s nadjevom od suhih šljiva
jedno
veće pile
130g
suhih šljiva bez košpice
40g
suhih grožđica
100g
mljevenog junećeg mesa
malo
suhog mesa
jedna
veća glavica crvenog luka
malo
maslaca
jedna
kašika brašna
malo
soli
malo
crnog bibera
malo
peršuna
500ml
kokošje supe
jedan
list lovora
malo
majčine dušice (može zamjena origano)
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013