Pile s nadjevom od suhih šljiva
Objavljeno 10.02.2012 u 14:56:32 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 7940 puta
Način pripremePreko noći namočiti šljive i grožđice u pola litra vode.Drugi dan ih u toj istoj vodi kuhati desetak minuta. Zatim ih izvaditi i nasjeckati. Isto tako nasjeckati pileća jetra i želudac. Mljeveno meso dinstati na malo maslaca oko pet minuta. U to dodati šljive i grožđice, posoliti i pobiberiti. Tim nadjevom nadjenuti pile. Zavezati ga. U posudi na maslacu ispržiti male okrugle glavice luka sa suhim mesom. Kada dobiju žutu boju, izvaditi ih. Na maslacu ispeći pile tako da sa svih strana dobije rumenu boju. Opet staviti luk i suho meso, dodati kokošju supu, so, biber, lovorov list i majčinu dušicu (može i origano umjesto majčine dušice). Poklopiti posudu. Neka lagano vri jedan sat i petnaest minuta. Kad je pile pečeno, odnosno kuhano, izvaditi ga i držati na toplom. Izmiješati 20g maslaca s brašnom i zaliti sokom od pečenja. Staviti da vri još 5 minuta. Provjeriti da li je dovoljno začinjeno, izvaditi lovor i majčinu dušicu i umak poslužiti uz pile.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: