Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pile s gljivama i paprikama

Pile s gljivama i paprikama

Objavljeno 19.10.2011 u 10:40:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 9279 puta

Za 15 minuta dodajte očišćene i na rezance narezane paprike.

Način pripreme

Pile očistite i narežite na osam komada, pa popržite sa svih strana na ulju da dobije boju.

Izvadite piletinu, pa na istom, ulju pržite glavice luka s gljivama.

Zalijte supom i vratite piletinu, i polako dinstajte.

Za 15 minuta dodajte očišćene i na rezance narezane paprike.

Posolite, pobiberite, dodajte mljevenu crvenu papriku.

Neka se dinsta još 10-15 minuta.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pile s gljivama i paprikama
jedno
pile
dvije
glavice luka
350g
svježih gljiva (može šampinjona ili bukovača)
jednu
crvenu papriku
jednu
zelenu papriku
200ml
supe od kocke
-
ulje
malo
soli
malo
bibera
malo
crvene mljevene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013