Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pile dinstano na bosanski način

Pile dinstano na bosanski način

Objavljeno 21.03.2011 u 12:21:27 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Piletina, ostala perad Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 21878 puta

Na to zatim staviti prženu piletinu s unutrašnjom stranom okrenutom prema...

Način pripreme

Plave patlidžane oprati, oguliti im kožicu, narezati na male kocke, posoliti, dobro izmiješati i ostaviti pola sata.

Iz paprike izvaditi sjeme, oprati, izrezati po dužini na male, prst široke rezance. Luk očistiti i narezati na kolute.

Piletinu izrezati na 4 dijela, posoliti, u vrelom ulju ispržiti da vanjska strana bude rumena i izvaditi iz ulja. Na tu mast staviti luk i pržiti ga samo da uvene. Onda plave patlidžane dobro iscijediti, dodati luk i papriku.

Na to zatim staviti prženu piletinu s unutrašnjom stranom okrenutom prema dole, na to četvrtine paradajza, doliti malo vode, pa sve dinstati dok postane mekano.



Jelo se za vrijeme dinstanja ne smije miješati kuhačom, nego je potrebno tresti posudu. Da ne pregori, dodati malo vode, ali ne previše. Krompire oguliti, narezati na kockice, pa u slanoj vodi skuhati da budu mekani, onda ih ocijediti, dodati dinstanom piletu i još sve skupa 5 minuta dinstati.

Na oval staviti dinstano povrće, na to piletinu i posuti nasjeckanim peršunom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pile dinstano na bosanski način
1200g
piletine (1 komad)
120ml
ulja
200g
crvenog luka
100g
zelene paprike
100g
žute paprike
100g
plavih patlidžana
100g
crvenog zrelog paradajza
300g
krompira
malo
soli
malo
zelenog peršuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013