Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pecivo sa hrenovkama

Pecivo sa hrenovkama

Objavljeno 27.01.2014 u 12:05:40 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 30678 puta

Hrenovke zamotane u tijesto.

Način pripreme

Od brašna, kvasca, soli, šećera, ulja, mlijeka i 1 žumanjca umijesiti tijesto.

Ostaviti da odstoji najmanje 40 minuta.

Tijesto razvaljati.

Isjeći na trakice koje treba omotati oko hrenovke.

Sve premazati razmućenim žumanjcem.

Posuti sezamom i peći na 250°C oko dvadesetak minuta.

|
Recept je objavila/o: Darjana Rudakijević Grabovac

Sastojci

Pecivo sa hrenovkama
1kg
brašna
tri
žumanjca
jedna
kašika soli
dvije
kašike šećera
dva
suha kvasca
1,5
čaša ulja
500ml
toplog mlijeka
-
hrenovke
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013