Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pečeno pile

Pečeno pile

Objavljeno 15.07.2009 u 19:58:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 29164 puta

Pečeno pile se veoma često jede u Bosni i Hercegovini. Pročitajte na koji ga način pripremiti.
 


Način pripreme

Operite i osušite pile, a zatim ga prerežite na pola.

Pomiješajte sol, papar i začine i tom mješavinom natrljajte pile, zatim stavite piletinu u tepsiju.

Pecite polovice pileta u zagrijanoj 30-45 minuta. Kako biste provjerili je li pečeno, probodite čačkalicom najdeblji komad mesa.

Pile je pečeno kada istječe prozirna tekućina.

|
Recept je objavila/o: nedim

Sastojci

Za 4 osobe
1
pile (veličina po želji)
malo
soli, bibera (po želji)
2
velike kašike ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013