Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pečeni som

Pečeni som

Objavljeno 29.09.2011 u 16:20:48 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 19307 puta

Kad bude pečen, (ako želite prelijte ga mileramom) i servirajte uz...

Način pripreme

Očistite soma, na nekoliko mjesta ga odozgo zasjecite, posolite ga, stavite u podmazan sud u kome će se peći. Poprašite brašnom pa prelijte vrelim uljem i metnite u rernu.

Povremeno ga prelivajte sokom koji ispušta dok se peče. Kad bude pečen (ako želite prelijte ga čašom milerama) i servirajte uz kuhani krompir preliven maslinovim uljem i sirćetom ili kuhanu rižu. Soma i krompir pospite sitno sjeckanim peršunovim listom. Sok od limuna dodajite po želji.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pečeni som
jedan
som do 2,5kg
malo
soli
malo
brašna bijelog
malo
ulja
200ml
milerama po želji
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013