Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pečeni šaran na krompiru

Pečeni šaran na krompiru

Objavljeno 17.05.2011 u 15:51:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 31955 puta

Navrh položiti ribu, preliti sve uljem i staviti u rernu da se peče.

Način pripreme

Opranog i očišćenog šarana, posušiti, posoliti i natrljati limunovim sokom.

U tepsiju složiti red krompira narezanog na kriške, narezani paradajz, narezanu papriku i luk narezan na kolutiće, pa na kraju opet krompir.

Svaki red posoliti i pobiberiti. Navrh položiti ribu, preliti sve uljem i staviti u rernu da se peče.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pečeni šaran na krumpiru
1,5kg
šaran ili dva manja
500g
krumpira
250g
sviježeg paradajza
250g
paprike
dvije
glavice crvenog luka
malo
soli
malo
bibera
-
ulje
jedan
limun
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013