Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pečena guska

Pečena guska

Objavljeno 29.02.2012 u 13:11:21 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 8720 puta

...staviti još na kratko vrijeme u vrelu rernu da joj kožica postane hrskava.

Način pripreme

Očišćenu gusku nasoliti izvana i iznutra, pa dobro utrljati so. Zatim unutra staviti opranu neoguljenu kiselu jabuku. Staviti da se peče. Mast koju guska pušta mora se odstraniti.

Pred serviranje, kad je guska već pečena, staviti još na kratko vrijeme u vrelu rernu da joj kožica postane hrskava. Napomena: Ako je guska stara i nije premasna, staviti je u dobro zatvoren lonac-posudu s poklopcem dodati malo vode, pa u renri dinstati jedan do jedan i pol sat. Poslije dinstanja nastaviti je pečikao što je gore u receptu opisano.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pečena guska
jedna
guska
jedna
jabuka
-
so
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013