Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Patlidžani sa paradajzom

Patlidžani sa paradajzom

Objavljeno 20.10.2012 u 01:39:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 11871 puta

Patlidžani, pradajz...

Način pripreme

Patlidžani se operu, osiječe se dio sa peteljkom.

Postupak 1: Guli se na način da uzdužno bude dio s korom, dio bez, itd. tako da izgleda na kraju kao zebra.

Postupak 2: Presiječe se uzdužno do 2/3 patlidžana dva puta, okrene se patlidžan i ponovi se postupak. Kada okrenete dio (dio gdje je prethodno bila peteljka), vidjet ćete površinu sa kvadratićima, tj. površinu koja izgleda kao šahovska ploča.

Postupak 1 i 2 uradite kod svih patlidžana

Isijecite crveni luk na sitne kockice i malo izdinstajte na tavi. Posolite unutrasnjost patlidžana i filujte sa malo izdinstanog luka.
Pomastite uljem tepsiju i poredajte filovane patlidžane. Pospite ih uljem i stavite u prethodno zagrijanu rernu.

U međuvremenu operite veći paradajz, maknite dio sa peteljkom, ogulite paradajz, naredajte paradajz ili ga izmeljite, posolite i stavite da se skuha.

Kada se patlidžani ispeku prelijte ih paradajz sosom i vratite u rernu na 5 min.

Istopite 50g maslaca, dodajte 4 kašike kajmaka i posolite.

Izvadite patlidžane iz rerne i prelijte sosom od kajmaka.

|
Recept je objavila/o: BHsanjalica

Sastojci

Patlidžani sa paradajzom
-
patlidžani
-
so
-
luk
-
ulje
-
paradajz
-
maslac
-
kajmak
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013