Patlidžani sa paradajzom
Objavljeno 20.10.2012 u 01:39:11 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 13671 puta
Način pripremePatlidžani se operu, osiječe se dio sa peteljkom.Postupak 1: Guli se na način da uzdužno bude dio s korom, dio bez, itd. tako da izgleda na kraju kao zebra. Postupak 2: Presiječe se uzdužno do 2/3 patlidžana dva puta, okrene se patlidžan i ponovi se postupak. Kada okrenete dio (dio gdje je prethodno bila peteljka), vidjet ćete površinu sa kvadratićima, tj. površinu koja izgleda kao šahovska ploča. Postupak 1 i 2 uradite kod svih patlidžana Isijecite crveni luk na sitne kockice i malo izdinstajte na tavi. Posolite unutrasnjost patlidžana i filujte sa malo izdinstanog luka. Pomastite uljem tepsiju i poredajte filovane patlidžane. Pospite ih uljem i stavite u prethodno zagrijanu rernu. U međuvremenu operite veći paradajz, maknite dio sa peteljkom, ogulite paradajz, naredajte paradajz ili ga izmeljite, posolite i stavite da se skuha. Kada se patlidžani ispeku prelijte ih paradajz sosom i vratite u rernu na 5 min. Istopite 50g maslaca, dodajte 4 kašike kajmaka i posolite. Izvadite patlidžane iz rerne i prelijte sosom od kajmaka.
Recept je objavila/o:
BHsanjalica
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: