Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Patlidžan u vrhnju sa bijelim lukom

Patlidžan u vrhnju sa bijelim lukom

Objavljeno 21.02.2014 u 09:25:52 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Prilozi Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 34697 puta

Ukusno.

Način pripreme

Patlidžan sam isjekla na kolutove. Posolila i ostavila da stoji 20 minuta.

Onda sam ih pohovala, jaja, brašno pa pržila. Kada su prženi ostavila na salvetu da se ulje iscjedi.

Zatim redala red patlidžana, pa sitno bijeli luk, onda peršun. Preko toga vrhnje i tako drugi red isto.

|
Recept je objavila/o: Jasminka Mirsad Kljuco

Sastojci

Patlidžan u vrhnju sa bijelim lukom
-
patlidžani
-
jaja
-
brašno
-
uje za prženje
-
bijeli luk
-
vrhnje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013