Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Patlidžan kebap

Patlidžan kebap

Objavljeno 06.12.2014 u 10:59:48 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Junetina, i govedina Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 17236 puta

Ukusno jelo sa patlidžanima.

Način pripreme

Patlidžan oprati, posušiti i pažljivo prorezivati i vaditi izrezane kružice.

U malo više slanu i hladnu vodu staviti izrezani patlidžan da odstoji oko 1h. U vremenu dok je patlidžan u vodi pripremati ćuftice.

Oba luka prečistiti, oprati i isjeći na sitno, isto tako i peršun. U zdjelu staviti meso, pa dodati oba luka, peršun, ajvar, chili pahuljice i sve začine. Masu rukama dobro ujediniti i praviti ćuftice.

Sos: paradajz pire, vodu i ulje ujediniti pa uliti u tepsiju.

Patlidžan puniti ćufticama i pažljivo stavljati u tepsiju.

Zelene paprike i paradajz izrezati na krupno, sa preostalim odrescima kružica patlidžana ujedinit i sredinu tepsije popuniti.

Prekriti alufoliom i peći na 250°C

Prilog uz patlidžan kebap je riža.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Patlidžan kebap
četiri
patlidžana
500g
faširanog mesa
jedna
vezica friškog peršuna
dvije
glavice luka
4 do 5
čehna bijelog luka
jedna
kašika ajvara
chili pahuljice
malo
soli
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
bibera
malo
aleve paprike
malo
origana
malo
timjana
2 do 3
paradajza
3 do 4
zelene špic paprike
Sos
400ml
paradajz pirea
200ml
vode
-
maslinovo ulje
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013