Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Patlidžan kebap 1

Patlidžan kebap 1

Objavljeno 28.03.2015 u 08:44:32 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Sa povrćem Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 14401 puta

Fina dolma sa palidžanima.

Način pripreme

Patlidžan oprati i posušiti. Zatim od vršice na prema dnu patlidžane prerezati na četiri ili više dijelova.

Pripremljene patlidžne staviti ih u tepsiju bez masnoće i na kratko u rerni ih peći (ne trebaju da budu skroz pečeni).

Izvadit iz rerne i prekriti kuhinjskom krpom. Ostaviti na stranu da se hlade.



Dok se patlidjani hlade, pripremati cuftice.

Oba luka prečistiti, oprati i isjeći na sitno.

U zdjelu dodati meso, oba luka, ajvar, paprika pire, chili pahuljice i sve navedene začine.

Masu rukama dobro ujediniti i praviti ćuftice dužine patlidžana.

Paradajz pire i maslinovo ulje uliti u tepsiju, pa staviti ohlađene patlidžane.

Pažljivo između svakog prerezanog dijela patlidžana stavljati po jednu ćufticu.

Paradajz oprati posušiti. Jedan paradajz izrezat na četiri dijela i stavit između punjenih patlidžana, a drugi prerezati preko pola i staviti na sredinu preko (kao što je na slici).

Prekrit alufoliom i peći na 250°C 

Prijedlog. Prilog uz patlidžan kebap je riža.

|
Recept je objavila/o: Alma Akkoc

Sastojci

Patlidžan kebap
četiri
patliđana
500g
faširanog mesa
dva
veća paradajza
dvije
glavice luka
4 do 5
čehna bijelog luka
jedna
kašika ajvara
jedna
kašika paprika pirea
-
chili pahuljice
-
so
-
so sa začinskim povrćem
-
biber
-
aleva paprika
-
origano
-
timjan
Sos
500ml
paradajz pirea
3 do 4
kašike maslinovog ulja
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013