Patlidžan kebap 1
Objavljeno 28.03.2015 u 08:44:32 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 18898 puta
Način pripremePatlidžan oprati i posušiti. Zatim od vršice na prema dnu patlidžane prerezati na četiri ili više dijelova.Pripremljene patlidžne staviti ih u tepsiju bez masnoće i na kratko u rerni ih peći (ne trebaju da budu skroz pečeni). Izvadit iz rerne i prekriti kuhinjskom krpom. Ostaviti na stranu da se hlade. Dok se patlidjani hlade, pripremati cuftice. Oba luka prečistiti, oprati i isjeći na sitno. U zdjelu dodati meso, oba luka, ajvar, paprika pire, chili pahuljice i sve navedene začine. Masu rukama dobro ujediniti i praviti ćuftice dužine patlidžana. Paradajz pire i maslinovo ulje uliti u tepsiju, pa staviti ohlađene patlidžane. Pažljivo između svakog prerezanog dijela patlidžana stavljati po jednu ćufticu. Paradajz oprati posušiti. Jedan paradajz izrezat na četiri dijela i stavit između punjenih patlidžana, a drugi prerezati preko pola i staviti na sredinu preko (kao što je na slici). Prekrit alufoliom i peći na 250°C Prijedlog. Prilog uz patlidžan kebap je riža. Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: